QA для початківців що варто знати перед тим, як прийти в професію Поради від Senior QA Engineers

Щодо людей з інших галузей, то тут, обʼєктивно, все складніше. Я маю наразі лише один успішний приклад — подруга змінювала сферу діяльності, і їй це вдалося. Приємно усвідомити, що я доклав до цього руку qa engineer вакансії (давав базові знання з вищеперелічених напрямів). Щоправда, вона стала PM, але отримані знання знадобилися, щоб зрозуміти продукт і налагодити роботу команди. Вона — чудовий приклад того, коли людина пристає на ризики, бере відповідальність і сумлінно працює та досягає успіху.

Как начать карьеру QA Automation Engineer: один простой совет

Ніхто не стає хірургом за 21 день і не починає робити видатні операції на серці. Тож я б це назвав персональною відповідальністю за себе і свій вибір. Ви будете факапити, будете чогось не знати.

Технології, які потрібно знати, щоб стати QA-інженером

професія QA Automation Engineer

DOU поспілкувався із Senior QA Engineers про те, як вони починали свій шлях у професії та що сьогодні можуть порадити тим, хто вирішив стати тестувальником. Для прикладу, автоматизатор пише програму, яка імітує DDOS-атаку на інтернет-магазин. За короткий час сайт отримує тисячі запитів, що збільшує навантаження на сервери до граничних значень. Цей підхід називається «навантажувальним тестуванням» (load testing) або «стрес-тестуванням» (stress testing). Подібні тести допомагають визначити межі продуктивності та надійності системи під високими навантаженнями або некоректними діями користувачів.

Junior/Middle Manual QA Engineer

  • Згадайте, скільки разів ви крутили в руці зарядний пристрій від смартфону, намагаючись зрозуміти, чому той не заряджається, а потім раптом починає працювати.
  • Вона пропонує не лише технічне вдосконалення, а й можливість активно брати участь у втіленні інновацій та вирішенні складних завдань.
  • Важливо побудувати в себе в голові велику картинку того, як відбувається розробка та тестування, а вже потім заповнювати пробіли та заглиблюватись.
  • Тут з’являється своя рутина — контроль результатів цих автотестів, їх коригування за потреби, налаштування та підтримка середовища виконання тестів.
  • Натомість він перевіряє її інфраструктуру, цілісність та витривалість.
  • Особливо коли продукт специфічний і знайти спеціалістів з досвідом нереально (це, до речі, про Embedded).
  • І, можливо, з самооцінкою, раз ви приклад поганого тестування (в особливості тестування, яке чатЖПТ не зробе) прийняли як особисту образу(або образу вашого телефону).

Така робота робить продукт кращим, а ще є досить творчою та цікавою. Реєструйся на безплатний марафон з тестування та заціни переваги цієї професії. Мануальний тестувальник (Manual QA Engineer) ставить себе на місце звичайного юзера та самостійно проходить через усі етапи взаємодії з програмою.

Чим займається QA Engineer і що потрібно вміти для цієї роботи

Тестувальник перевіряє програмне забезпечення на наявність дефектів та допомагає їх усунути. Також початківцям рекомендую моніторити курси, які пропонують великі компанії. Так, навчання триватиме не місяць і не два, але воно того варте.

📚 У яких напрямах QA потрібно мати додаткові знання та навички

Завдання оцінює вся команда, зокрема й тестувальники. І коли QA вперше на мітингу, йому складно відразу оцінити всю роботу. Адже в теорії він знає, що таке Story Points, але на практиці у кожної команди може бути своя шкала. Розуміти кінцевого користувача, його потреби й побажання та навіть знати, що конкретно йому може не сподобатись, — одна з вершин, до якої має прагнути кожен такий фахівець. Тести можна проходити в будь-якому порядку і навіть не за один раз.

професія QA Automation Engineer

Часто доводиться спілкуватися з бізнесом напряму. Бувають і інші кейси, коли у клієнтів інші моделі роботи, масштаби проєкту й інші бюджети. Хтось може найняти команду із 20 автоматизаторів, а хтось — із двох. Крім того, автотести не можуть покрити всі потреби продукту.

У нас була невелика команда, зокрема фрилансери, тож потрібен був той, хто зможе налагодити процеси. Я багато років працював у банках — будував кар’єру (одна з моїх вищих освіт — фінансова). Та одного дня мені все набридло і я зрозумів, що в банку більше працювати не хочу. Тож на деякий час я знову повернувся у цей сектор. Після кількох років на одній позиції в компанії мені стало цікаво спробувати себе в девелопменті.

Manual Test Engineer вручну перевіряє роботу та взаємодію різних елементів сайту, застосунку чи програми. Вручну – значить з мишкою, клавіатурою та пальцями по екрану. ІТ-компанії часто відкривають безкоштовні програми стажувань. Найкращі кандидати отримують запрошення на роботу та додатковий плюсик до резюме. Оплачувані та безкоштовні стажування можна шукати на DOU або на сайті великих компаній (до прикладу, у MacPaw та NIXsolutions).

професія QA Automation Engineer

QA так сказати не може, адже він продукт не робив, а тільки тестував». Мінус для мануальників — автоматизація багатьох процесів. Тобто саме цей напрям наразі не має великого попиту. А щоб перекваліфікуватися в автоматизатора, потрібно отримати більше hard skills. Плюс для Manual QA — нижчий поріг входу в професію.

Як я й казала, для входу в професію необхідні певні hard skills. Їх може дати технічна освіта, котра дає хороший старт у професії попри те, що не є обов’язковою. Або самоосвіта — за умови, що ви маєте для неї достатньо часу, бажання та мотивації. В усьому ІТ-світі зараз зростає потреба саме в QA automation, тож є сенс у тому, щоб не зупинятися на ручному тестуванні, якщо ви його вже опанували, а рухатись далі.

Тож усе, на чому слід концентруватися, — це навчання і розвиток. Чи є переваги у світчерів перед тими, хто має профільну освіту й від початку був націлений на кар’єру QA? Часом ті, хто має профільну освіту, просідають у soft skills. До прикладу, у вмінні комунікувати й ладнати з людьми. А ті ж світчери, які, скажімо, мають педагогічну освіту, легко з цим справляються. Бо якщо сайт чи програму не поламає тестувальник, то їх обов’язково поламає користувач.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Leave a Reply

Pharmalliance.pk© 2024. All rights reserved. Terms of use and Privacy Policy